Шефът на ВМА: Грип В, който идва, е по-опасен от коронавируса! Презапасяването не върши работа

Шефът на ВМА: Грип В, който идва, е по-опасен от коронавируса! Презапасяването не върши работа

Преди дни се проведе конгрес в Берлин и имаше специален панел за коронавируса. Експертите недоумяват паниката и свръхмерките. Тази и

Преди дни се проведе конгрес в Берлин и имаше специален панел за коронавируса. Експертите недоумяват паниката и свръхмерките. Тази инфекция по нищо не се отличава от останалите. Далеч по-опасен е Грип В, който идва. Какво ще направиш с хранителните продукти, като се презапасяваш? Абсолютно нищо.
Това каза шефът на ВМА Венцислав Мутафчийски сутрешния блок на bTV. И още:
Всяка инфекция, която е опасна, би трябвало лекарите да са добре защитени. Съсипват се здравните ресурси от срана на специалисти. Тази инфекция не се отличава от други респираторни инфекции. През 2012 година имаше далеч по-опасна инфекция.
Трябва да реплицираме европейските мерки срещу вируса в България. Досега научните публикации бяха откъслечни.
Сега излезе публикация, която третира 72 000 души и разглежда смъртността. Смъртността е идентична с тази при грип В. Трябва да има по-голяма предпазливост при хора с хронични заболявания. Усилията са насочени в много държави- САЩ, Русия, Китай и т. н. Една ваксина, за да се пусне сред населението, трябва много време, за да се тества за безопасност.
Няма доказан случай на коронавирус у нас. Разкриват се две нови лаборатории в Стара Загора и Варна. Стоим по-добре от Румъния по взети мерки срещу коронавируса.
Ако има коронавирус, санитарните власти трябва да издирят всички контактни лица, които да се поставят под карантина. Ако гнездата се реплицират, вече може да се предприемат други мерки, познати с грипните ваканции. Препоръките са-лични хигиена, ограничаване на контактите, да сме на повече от 1,5 метра при контакт. В семейството не правим нищо по-особено от това.
Важно е как ще се държат хората в такава ситуация. Рискови държави са Китай, Италия, Иран, Южна Корея и Япония. Прибирайки се оттам, в самолета трябва да се попълни анкетната карта, която отива в РЗИ и при личният лекар. Важно е да се знае къде отива този човек, заедно със семейството. Препоръчва се носенето на маска вкъщи.
В Япония хората от тези дестинации остават вкъщи. И ако имат висока температура и кашлица, на четвъртия ден се свързват с личния лекар. Изключения се правят с бременни и хора с хронични заболявания. Като вдигнем 37, 5 температура, по-добре да изчакаме още един ден, преди да се обадим на лекар. Съмнително е да ни подмине коронавируса.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0