Шествие в Крумовград, кметът: Да застанем зад националните и местни каузи

Шествие в Крумовград, кметът: Да застанем зад националните и местни каузи

С шествие до паметниците на Руския войн и на капитан Петко войвода, водено от група барабанчици от фанфарния оркестър на ЦПЛР-ОДК, прем

С шествие до паметниците на Руския войн и на капитан Петко войвода, водено от група барабанчици от фанфарния оркестър на ЦПЛР-ОДК, премина честването на националния празник на България в Крумовград.

Десетки венци и цветя в знак на признателност към  героизма и себеотрицанието на воините освободители, опълченците и знайни и незнайни герои бяха поднесени от институции и граждани.

Приветствие към гражданите, които се присъединиха към шествието, спазвайки противоепидемичните мерки в условията на пандемия,  отправи кметът на общината Себихан Мехмед. Тя се обърна с призив към младите хора, дошли на празника:            „Млади приятели, вярвайте, че сме успявали тогава, когато сме били не само свободни, но и обединени в името на национален идеал. Такъв идеал е Освобождението…  Важно е да успяваме и днес. Да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. И ни показват, че проблемите, които ни разделят са по-малки и преходни от големите ни цели. Нека бъдем единни, достойни наследници на миналото и горди предшественици на идните поколения!”.

Рецитал за празника и исторически филм, подготвени от ученици от СУ „В.Левски” в града, са поместени на официалната страница на общината.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0