„Шекер гости“ при Айдън Осман

„Шекер гости“ при Айдън Осман

За пръв път деца от района посетиха кмета на Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбони. Мехмед Мехмед, Махмут Севтин и Джем Руфа

За пръв път деца от района посетиха кмета на Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбони. Мехмед Мехмед, Махмут Севтин и Джем Руфат поздравиха кмета с настъпващия Курбан Байрам, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Възхитен от постъпките на малчуганите, Айдън Осман ги поздрави с инициативата и подчерта, че те са едни от най-скъпите му гости в днешния празничен ден. Освен с бонбони ги зарадва и със сувенири на Община Черноочене и им пожела успех в училище и в живота.
По стар обичай в деня „Арефе“ във всички села на общината малките деца събират сладкиши и бонбони. Празнично облечени те обикалят от къща на къща или се събират в центъра на населеното място и събират сладките.
До късно снощи продължи и разкрасяването центъра на чернооченското село Комунига. При строго спазване на всички противоепидемиологични изисквания децата получат бонбони и други лакомства от местните жители.
Курбан Байрам ще започне в петък рано сутрин с тържествени молитви в джамиите. Мъжете отиват в храма за „Байрам намаз“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0