„Шведът“ Веждин пред Темида за смъртта на велосипедиста

„Шведът“ Веждин пред Темида за смъртта на велосипедиста

Шведският гражданин, обвинен за смъртта на колоездач по пътя за „Маказа“, влиза в съда. Делото срещу 32-годишния Вежди

Шведският гражданин, обвинен за смъртта на колоездач по пътя за „Маказа“, влиза в съда. Делото срещу 32-годишния Веждин С. започва на 28 септември.
Припомняме, че инцидентът стана през юни миналата година.
Колоездачът, който бе убит на пътя край Загорско, е бил блъснат от автомобил, движещ се с около 100 километра в час. Това показват експертизите в хода на разследването, което приключи година след произшествието.
Срещу Веждин С. е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 14 срещу 15 юни м.г. по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист. Трупът на 37-годишен родопчанин бе открит в крайпътна канавка на сутринта, а евентуалният извършител бе установен и задържан четири дни по-късно. Смъртоносният удар и смъртта са настъпили около полунощ срещу 15 юни.
32-годишният Веждин, който върти бизнес с дюнери в Кърджали, а живее в кирковското село Метличина, бил с племенника си в автомобила, когато настъпило произшествието, стана ясно в съда при разглеждане на мярката му за неотклонение. След удара двамата са слезли и са огледали пред превозното средство, но според тях, са ударили животно, което е избягало.

От прокуратурата тогава посочиха, че комплексната експертиза ще даде точни сведения какъв е бил удара и къде точно е съприкосновението с тялото и дали трупът не е бил… преместен в канавка.
Веждин С. е под парична гаранция в размер на 10 000 лева. Той няма право да напуска страната. Той ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0