Шампионката Цвети – за тениса, училището, трудностите, мечтите…

Шампионката Цвети – за тениса, училището, трудностите, мечтите…

Цветелина Георгиева е на 15 години, надежда на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино. Тя извоюва 3 шампион

Цветелина Георгиева е на 15 години, надежда на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино. Тя извоюва 3 шампионски титли в своята възраст, стана вицешампион на България и при 18-годишните, а на държавното първенство за девойки до 21 години се класира на трето място в индивидуалната надпревара.

-На колко години започна да се занимаваш с тенис на маса?
-На 8 започнах да тренирам. В момента съм на 15 години, което прави 7 години прекарани в този спорт..

-Кой те запали по играта?
-Треньорът ми Бейхан Емин и баща ми са хората, заради които се запалих по тениса на маса. Треньорът ми никога не се отказваше от мен, отделяше много време и търпение, за да ме тренира. Много от успехите си дължа на него и на неговите съвети, които са ми помагали в критични ситуации на състезания. Той е отличен треньор. Баща ми ме подкрепяше и нахъсваше непрекъснато, като правеше всичко възможно да присъствам на всяка една тренировка.

-Как успяваш да съвместяваш тренировките, състезанията и училището?
-Отстрани погледнато изглежда трудно и наистина ми беше така в началото, но впоследствие то се превърна в навик и сега ми е много по – лесно. Имала съм трудни дни, в които съм се връщала късно от състезание, след което съм писала домашни, учила уроци и съм си лягала късно, но точно такива дни са изградили дисциплината и характера ми.

-Коя среща бе за теб най-трудна и впечатляваща?
-Няма среща, която да се откроява в съзнанието ми като най – трудна или най – впечатляваща. Имала съм много такива срещи, едни съм ги печелила, други губила, но никога не съм падала духом и съм се борила за всяка точка докрай.

-С каква хилка играеш?
-Хилката, с която играя, е нападателна, защото стилът ми на игра е такъв.

-Стремиш ли се към професионалния спорт по тенис на маса?
-Колебая се дали да продължа към професионалния тенис или да се занимавам с нещо друго. За сега продължавам усилено с тренировките и времето ще покаже какво ще се случи.

-Мислиш ли да играеш в чуждестранен отбор!
-Ако получа такова предложение ще приема. Това ще е едно ново и съвсем различно за мен преживяване, което със сигурност бих опитала.

-Кой е любимият ти състезател?
-Любимият ми състезател по тенис на маса е Ма Лонг от Китай. Той е многократен световен шампион. Неговият стил на игра е много агресивен и това много ми допада. Харесват ми стратегията и техниката му.

-На кого би благодарила?
-Искам да благодаря на семейството ми, треньора Бейхан Емин, както и на съотборниците ми, приятелите ми и на всички, които вярват в мен и ме подкрепят!
Въпросите зададе:Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0