Чудесата от домашните работилници за рециклиране на отпадъци

Чудесата от домашните работилници за рециклиране на отпадъци

Природните ресурси, с които разполагаме на Земята, не са безкрайни. Те прогресивно намаляват. Въздухът е все по-замърсен, глобалното за

Природните ресурси, с които разполагаме на Земята, не са безкрайни. Те прогресивно намаляват. Въздухът е все по-замърсен, глобалното затопляне и последствията от него са неоспорим факт. Всичко това е вследствие на тонове отпадъци – битови и промишлени, за чието разлагане са необходими стотици години.

Точно поради тази причина, младите еколози на СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали подкрепят проекта „Партньорство за красива и чиста България“, част от дългосрочната програма – Място България. Идеята реално бе подкрепена чрез: дискусия на тема: „Без отпадъци“ в часа на класа; домашни работилници за претворяване на отпадъците и вдъхване на втори живот. Учениците от 7а клас показаха изключителна креативнот и сръчност и от малките детски ръчички се родиха чудеса направени от отпадъчни материали. Ученици от 11б клас също проявиха завидни умения и вплетоха найлонови пликове и торбички в практични сувенири;


Сътворена бе изложба – конкурс по темата, както и авторски презентации по темата, изготвени от десетите класове, като акцентите бяха поставени, както на ползите от рециклирането, така и на пропуските в организацията на този процес и реалната ситуация на сметосъбирането в другите държави.

Всички ученици, взели активно участие в мероприятието, госпожа Ваня Енчева, учител по биология и здравно образование в училището, нарече „Герои на рециклирането“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0