Човекът на Кирил Петков в Кърджали се „легитимира“ с… обща снимка, гарантира един депутатски мандат

Човекът на Кирил Петков в Кърджали се „легитимира“ с… обща снимка, гарантира един депутатски мандат

50 души попадат в ядрото на новия политически проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Три са били вариантите за явява

50 души попадат в ядрото на новия политически проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Три са били вариантите за явяването им на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември, но за един от тях двамата получили отказ от лидера на политически клуб „Екогласност“ Емил Георгиев.

„Ние бяхме потърсени. Имахме два разговора – първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност“. И аз казах, че разговорът приключва“, заяви пред БНТ Емил Георгиев.

„Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло „Екогласност“. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на „Екогласност“, защото след няколко дни имахме национална конференция“, разказа още той.

На „Екогласност“ били предложени избираеми места. „Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души“, каза Георгиев.

Човекът на Кирил Петков за област Кърджали от няколко дни активно работи на терен, като доказателство, че той е „избраният“, показва обща снимка, на която той е с Петков и други от избрания от „харвардската двойка“ екип, установи 24rodopi.com. Той е убеден, че политическата формация ще спечели един от петте депутатски мандата в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0