Читателят с позиция: Нокдаун! Ако не коронавирусът, гладът ще ни умори!

Читателят с позиция: Нокдаун! Ако не коронавирусът, гладът ще ни умори!

Какво мисли за извънредната ситуация един наш земляк. Един селянин от Кърджалийско, както самият той се описва. Публикуваме мнението

Какво мисли за извънредната ситуация един наш земляк. Един селянин от Кърджалийско, както самият той се описва.
Публикуваме мнението му с незначителни съкращения:
„Ще ни разкатаят фамилията. Няма да имаме думата, а и да я имаме, няма да има кой да я чуе. Коронавирусът не е толкова опасен, колкото гладът. Гладни ще умрем тези, които не можем да смогнем и сега, когато няма и лев от къде да изкараш. Тежка ситуация, направо нокдаун!
Здравните проблеми ще ги оставим на заден план. Болни сме, но няма как да се оплачем, а ще се пазим от короната. Нека забогатеят още повече ненаситниците! Колкото повече стрес и напрежение и натиск ни оказват, толкова по-спокойни ще са те самите. Господата намериха вече рецептата, а от това по добро нещо – здраве му кажи. Нямаме никаква свобода на нищо, не можем да посещаваме града по каквато и да е причина. Трябва да те одобрят и да си изкараш служебна бележка от кмета. Пълна изолация!
Това нещо, ако продължи 3 месеца или до септември, не ни трябва нито корона, нито друго нещо. Най- уязвимите и бедни хора колко биха издържали на това нещо? Кой се интересува от здравето на хората и как ще съществуват? Сега, например, едното ми лекарство свърши и тук на село същото го няма, а има някакъв заместител, който няма същия ефект и не пасва в комбинация с другите. И сега трябва да си изкарам удостоверение, за да пътувам до града. Че ще се наложи да хвана и такси, защото всички автобуси са спрени“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0