Читателят-отпускар: На палатка край Меандрите

Читателят-отпускар: На палатка край Меандрите

Читателските писма за недостиг на вода, непочистен боклук, нови дупки на пътя, изгорели улични лампи нямат спиране. Продължават да валя


Читателските писма за недостиг на вода, непочистен боклук, нови дупки на пътя, изгорели улични лампи нямат спиране. Продължават да валят в редакцията на 24rodopi.com и през лятото, но в последните дни ни затрупват със снимки и… отпускарите.

Първото е от изселник, който е пристигнал по-рано за Курбан байряма и е отседнал в хотел на брега на язовир „Кърджали“. Той ни пише:

„Гледката от терасата на хотел „Боровица“ към палатковия лагер ме връща назад във времето, преди 1989 година, когато в края на всяка учебна година се провеждаше окръжен туристически поход, в който се включваха ученици от всички големи училища в Кърджалийски окръг. Участваха 1500-2000 ученици. Първата вечер палатковият лагер беше в туристическия комплекс „Белите брези“, спомням си и стотиците палатки в Мишевско, до стадиона в Джебел, над хижа „Момчилград“.

За днешните млади хора една нощ в палатка, под звездите, в някоя от красивите местности в родния край сигурно изглежда скука и поражда въпроси от рода на „Защо да се мъча, когато има хотели?“. Но ме радва, като видя край палатките по бреговете на язовир „Кърджали“, в района на Меандрите, не само рибари, но и млади хора, които просто са решили да включат в програмата си и романтиката и друг вид усещане на живота по време на почивката“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0