Читателят-отпускар: Моят плаж, на 1 618 км от дома (снимки)

Читателят-отпускар: Моят плаж, на 1 618 км от дома (снимки)

„Не мога да си представя, че се отдалечих толкова много от морето, а в края на деня, когато всички ме питат с какво ще го запомня, аз отговорям: Плажъ

„Не мога да си представя, че се отдалечих толкова много от морето, а в края на деня, когато всички ме питат с какво ще го запомня, аз отговорям: Плажът!

Да проснеш кърпата си на германска поляна в един от ръкавите на река Дунав, която минава през един уникален град, в който живеят около 6 000 българи, си е за разказване“, споделя пред 24rodopi.com съботното си преживяване наш читател, който гостува на приятел в Германия.

Регенсбург е 150-хиляден град, разположен на река Дунав, в югоизточна Германия, недалеч от Мюнхен, е бивша баварска столица. Известен е със средновековния си каменен мост от 12 век и готическа катедрала от 13 век.

„Наподобява Стара Загора по броя на жителите си и безбройните липови дръвчета, които са навсякъде. Тук има българска кръчма. Има и българска дискотека в едно селце, наречено Нитендорф, на около десетина километра. Където всяка събота идват фолкпевци и певици от България. Преди ковида е било голям купон. За следващата отпуска се надявам да са отпаднали ограниченията, за да мога да куфея с Галена, примерно, в Нитендорф“, споделя кърджалиецът, който кара отпуската си на 1 618 км от родния град.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0