Читателят: Когато професионализмът и човещината се съберат… в "Каспела"!

Читателят: Когато професионализмът и човещината се съберат… в "Каспела"!

Скъпа редакция, пише Ви ваш редовен читател от Кърджали. Бих искала чрез Вашата медия да отправя безкрайните си благодарности към медиц

Скъпа редакция, пише Ви ваш редовен читател от Кърджали. Бих искала чрез Вашата медия да отправя безкрайните си благодарности към медиците от Университетска многопрофилна болница „Каспела“ в град Пловдив.

Никога не съм мислила, че ще дойде ден, в който да напиша такова писмо. Смятала съм, че да благодариш чрез медиите на лекари, кметове, служители и работници в различни институции е малко прекалено, тъй като те всъщност би трябвало да си вършат добре работата, за която им се плаща заплата. 

Само че попаднах в житейска ситуация, която ме опроверга. Убедих се сама, че само професионализъм не е достатъчен, за да се почувства човек наистина специален. 

Не искам да изпадам в подробности, но в УМБАЛ „Каспела“, медиците, освен, че са страхотни специалисти са и хора! Те не гледат на пациентите си, като „ходещи портфейли“, което съм срещала в други лечебни заведения. Когато влизаха в болничната стая, аз забравях, че съм пациент. А за обстановката, чистотата, храната, медицинската апаратура какво да кажа – нивото е европейско! 

Безкрайни благодарности и поклон отправям за грижите към мен на проф. д-р Росен Димов д.м., доц. д-р Владимир Андонов, д.м., на всички лекари, медицински сестри и санитарки в Клиниката по гастроентерология в „Каспела“ и най-вече на лекуващия ми лекар д-р Божидар Христов. 

Вие върнахме вярата ми в доброто, в медицината, върнахте желанието ми за живвот! Това няма как да има парично измерение, аз ще се моля за Вашето здраве и добрият Ви пример, като отношение към болните, да стане по-заразен и от Ковид-19! 

С благодарност и към редакцията на най-четената медия в Родопите: М.К., гр. Кърджали


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0