Читателите-туристи: На Устра е уникално, но имаме една препоръка

 „Здравейте, ваше видео в 24rodopi.com събуди интереса ни и стана причина да решим да посетим крепостта Устра в община Дж

 „Здравейте, ваше видео в 24rodopi.com събуди интереса ни и стана причина да решим да посетим крепостта Устра в община Джебел. Предварително се осведомихме, че крепостта Устра е единствената запазена, макар и частично крепост от Средновековието в Родопа планина.
И така, заредени с ентусиазъм, подготвени исторически, поехме на път към Устра. Крепостта Устра е била изградена на най-високият връх за да осигурява видимост на далечно разстояние, тъй като е била предназначена да охранява търговски път. Изкачването до нея не беше леко, но гледката, разкриваща се от там, си заслужаваше усилията ни. Пред погледа ни се откри зеленото море на планината, въздействащо и активиращо сетивата до степен на опиянение от величието на природата. Крепостта е сравнително запазена. Пожалени от времето са останали основите на сгради и кули. Водени от емоции, които създават гнезда в подсъзнанието на всевъзможни мисли и усещания, от преклонение към величествената природа до размисъл за геният строител на крепостта. На върха заварихме руско семейство, живеещо от година в България, споделиха, че са дошли специално да видят крепостта, за която били чували от български познати.
След няколко часа прекарани на върха на крепостта, след като се насладихме на уникалните мигове, решихме да поемем надолу и тук ни очакваше изненада, която всъщност е и причина да Ви пиша. Стръмно е повече от това, което може да понесе обикновен турист, имаше участъци, по които се плъзгахме и по дупе.


Вярваме, че Общината, която си е поставила амбициозни цени в сферата на туризма, ще се погрижи да бъдат облагородени и обезопасени подстъпите към крепостта. Да се помисли за туристическа пътека или нещо подобно, която да бъде обезопасена, за да може безпрепятствено да се слиза и качва до крепостта. Защото, посещението си заслужава. Нека това историческо място, възможността да се видят неповторимите гледки от върха да бъдат достъпни за повече хора, а напълно сме убедени, че такива има много“.
Това пишат до 24rodopi.com туристи, които днес са посетили крепостта Устра. Те ни изпратиха и много снимки.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0