Четирима педагози обменяха опит в Испания

Четирима педагози обменяха опит в Испания

Четирима педагогически специалисти от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” в Кърджали взеха участие в о

Четирима педагогически специалисти от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” в Кърджали взеха участие в обучителен курс в испанския град Валенсия, по проект „Междукултурно образование на младежи в училище“ по програма Еразъм+ на ЕС.

Проектът се реализира съвместно с партньорскaтa организация ESMOVIA – Валенсия. Мобилността бе предвидена от 28 март до 4 април 2020 година, но поради настъпилата ситуация с COVID-19 бе отложена и осъществена в периода от 26 септември до 3 октомври.

Основните цели на проекта са насочени към придобиване на нови професионални умения и компетенции от ползвателите, фокусирани върху усвояването на добри европейски практики в междукултурното образование на младежи в съвременното училище, разширяване на интернационализацията и европейската практика на гимназията.

Участието в европейската мобилност позволи на ползвателите да усвоят нови методи и добри практики за организация на учебния процес в мултикултурна среда, каквато съществува в гимназията, в която се обучават голям брой ученици билингви, с различна културна, етническа и религиозна осъзнатост.

Осъществяването на проекта ще допринесе за прилагане на успешни инструменти в междукултурното образование и разширяване на европейската интеграция на преподавателския екип и училището като образователна институция.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0