Четвъртата вълна в Момчилград: Селски кметове следят за мерките и за… бежанци

Четвъртата вълна в Момчилград: Селски кметове следят за мерките и за… бежанци

Четвъртата вълна на COVID-19 беше един от акцентите на срещата с кметовете на населени места в община Момчилград. Призивът на общинското ръководство б

Четвъртата вълна на COVID-19 беше един от акцентите на срещата с кметовете на населени места в община Момчилград. Призивът на общинското ръководство беше да се следи за спазване на противоепидемичните мерки на обществените места. Ангажиментите на кметовете по места да оказват логистична подкрепа на карантинирани болни и контактни остава. Продължава да действа и кризисният общински щаб.

В срещата участва и началникът на РУ – Момчилград главен инспектор Стефан Бобуранов. Той говори за евентуален проблем, който може да възникне, ако се увеличи мигрантският поток към България. В полицията разчитат на съдействие от кметовете на населени места при появата на бежанци в населените места.

Началото на новата учебна 2021-2022 година беше друг акцент в кметската среща.  Кметовете на населени места бяха инструктирани за съдействат на ръководствата на училищата и детските градини при възникнали проблеми, свързани с материалната база.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0