Черен лешояд е бил отровен край Крумовград?!

Черен лешояд е бил отровен край Крумовград?!

За пореден път незаконно поставяне на отрова в дивата природа предизвиква смъртта на застрашен вид птица у нас, алармират от Българското дружество

За пореден път незаконно поставяне на отрова в дивата природа предизвиква смъртта на застрашен вид птица у нас, алармират от Българското дружество за защита на птиците.

В края на миналата седмица черен лешояд е намерен натровен в района на Крумовград.

Птицата е намерена в тежко състояние от местен човек, който веднага я транспортира до ветеринарна клиника в града. За съжаление малко по-късно лешоядът умира.

„Екипът ни се отзовава веднага на мястото и установява, че жертвата е млад черен лешояд. В гушата на птицата е открита храна, а мухите, които кацат по клюна, веднага умират – явен знак, че лешоядът е отровен. Екипът ни с куче за борба с отровите (Ники и Барс) щателно претърсва района, но не открива други жертви или остатъци от отровната примамка. Полицията продължава с разследването в областта.

Изказваме благодарност на човека, открил птицата, и на ветеринаря, който веднага откликна и я прие! Призоваваме всеки, който попадне на загинала или бедстваща птица или друго животно със съмнения за отравяне в района на Крумовград, незабавно да сигнализира РИОСВ-Хасково и полицията“, апелираха от дружеството.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0