Чанев: Строг контрол за спазване на мерките, 400 са влезли от Турция за 2 дни!

Чанев: Строг контрол за спазване на мерките, 400 са влезли от Турция за 2 дни!

Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки в нощните заведения поиска областният управител Никола Чанев. Наред с дискот

Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки в нощните заведения поиска областният управител Никола Чанев. Наред с дискотеките и баровете, следва да се съблюдава и употребата на защитни маски на закрито от персонала на кафенетата и заведенията за обществено хранене, търговските обекти и др, предупреди Чанев. „Понастоящем в инфекциозното отделение на областната болница са настанени 10 души с коронавирус. Това е най-голямата бройка от началото на пандемията. За щастие, нито един от пациентите не е в интензивен сектор. За пореден път апелирам всички наши съграждани да бъдат отговорни и да спазват социална дистанция, налице е притеснителна тенденция на масови струпвания на хора по време на абитуриентските балове,  което създава реален риск от разпространение на вируса“, изтъкна Чанев.
В момента поставените под карантина в региона са над 1 800, само за два дни през ГКПП „Капитан Андреево“ са преминали над 400 души от съседна Турция. „Опасността не е отминала, нека сме разумни и да не пренебрегваме правилата на дисциплината в сезона на отпуските“, подчерта областният управител.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0