Чанев: Скокът на данъците влиза в съда! Кърджалийци плащат повече от столичани!

Чанев: Скокът на данъците влиза в съда! Кърджалийци плащат повече от столичани!

Средно по около 150 лева повече ще трябва да извади всеки един данъкоплатец в Кърджали след увеличението на местните налози. Това ка

Средно по около 150 лева повече ще трябва да извади всеки един данъкоплатец в Кърджали след увеличението на местните налози. Това калкулира областният управител Никола Чанев при първата си среща за годината с медиите. Той обяви, че ще обжалва пред съда скока на данъците, потвърждавайки новината на 24rodopi.com.
Увеличението на налозите бе прието от Общинските съвети в пет общини. Обжалване вече е входирано в съда за Момчилград и Кирково, посочи Чанев. Следващата седмица това ще бъде сторено и за останалите общини. Чанев допълни, че увеличение на данъците не е било прието в Ардино и Черноочене.
Липсата на мотиви за скока, както и различни процесуални пропуски пък са мотивите за сезирането на Административния съд от страна на Областна администрация.
„Новите данъци са изключително сериозни по своята тежест, но и крайно немотивирани. Средно с около 150 лева повече ще заплаща всяко семейство в Кърджали. По размер на налозите областният град вече задмина София, Пловдив, Варна и Бургас“, посочи Чанев.
Очаквайте видеорепортаж
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0