Чанев отчете мандата, синът му го питал: Като предадеш кабинета на чичо Дидо, и колата ни ли ще му дадеш?!

Чанев отчете мандата, синът му го питал: Като предадеш кабинета на чичо Дидо, и колата ни ли ще му дадеш?!

„Тате, ти като предадеш сега кабинета на чичо Дидо, и нашата кола ли трябва да му дадеш?“. Този въпрос задал синът на Никол

„Тате, ти като предадеш сега кабинета на чичо Дидо, и нашата кола ли трябва да му дадеш?“. Този въпрос задал синът на Никола Чанев-Зари, рано сутринта в четвъртък, когато разбрал как ще протече работният ден на баща му. Историята пък разказа вече бившият областен управител на Кърджали пред медиите.

С приятелски тон и известна доза хумор премина „предаването на властта“ в Областна администрация.

Никола Чанев направи кратък отчет на свършеното по време на мандата.

„Нашата цел бе да защитаваме преди всичко интересите на държавата и гражданите. Мисля, че се справихме успешно. Спестихме на данъкоплатците в Кърджали 16 млн. лева, които най-вероятно щяха да са безсмилено изхарчени. Оспорвахме и осветлявахме всяко решение от страна на местната власт, което бе в ущърб на данъкоплатците“, посочи Чанев, визирайки съдебното оспорване на увеличаването на местните такси и данъци.

Той изброи инфраструктурните проекти, които са били реализирани с помощта на държавата в региона-ремонтите на пътища, училищни сгради. Като негатив Чанев посочи все още нестартиралият проект за Околовръстен път на Кърджали, както и новата спортна зала.

„Обходният път на града е изключително мащабен обект, много областни управители се стремиха до момента към неговата реализация. Това обаче може да се случи на много високо управленско ниво. Надявам се съвсем скоро да започне изграждането на спортната зала. Финансирането е осигурено, има единствено документални пречки при издаването на разрешението за строеж“, посочи Чанев.

Той благодари за съвместната работа на Областния кризисен щаб, която е довела до ограничаване на пандемията в региона.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0