Цветя на паметната плоча на загиналите фронтоваци

Цветя на паметната плоча на загиналите фронтоваци

Заместник-председателят на 45-ото Народно събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев и активисти на ПП ГЕРБ почетоха

Заместник-председателят на 45-ото Народно събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев и активисти на ПП ГЕРБ почетоха паметта на загиналите фронтоваци от Кърджалийско във Втората световна война. Те поднесоха цветя в знак на признателност пред паметната плоча на войниците и офицерите от Източните Родопи, паднали по бойните полета през 1944-1945 година. Тяхната саможертва е вградена в основите на днешна обединена Европа.


Общинските съветници от ПП ГЕРБ Крумовград отбелязаха Деня на победата над хитлерофашизма с полагане на венци пред Паметника на загиналите фронтоваци от района в местността Девесилите. По традиция на празника те посетиха и единствения жив участник в бойните действия  – бай Юсеин Мемиш от с. Малък Девесил, който тази зима навърши 98 г. Съветниците на ГЕРБ връчиха на ветерана дарение от 200 лева, с пожелание да е жив и здрав още дълго време, да се радва на близките си и да предава на потомците спомена за войната, която накара човечеството да осъзнае колко е важно да бъде запазен мирът.

 

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0