Цвета Караянчева: Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС?! (видео)

Цвета Караянчева: Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС?! (видео)

Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС, питам аз служебното правителство? Явно президентът Румен Радев протяга ръка към ДПС за неговата пр

Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС, питам аз служебното правителство? Явно президентът Румен Радев протяга ръка към ДПС за неговата предизборна президентска кампания. Това заяви областният председател на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева на пресконференция днес в офиса на партията. Поводът бе отворено писмо от местната структура до президента на страната Румен Радев, заради уволненията в областта, които според Караянчева са в резултат на доноси и междуличностни вражди.

„Започвам с господин Иван Гавазов, директор на ОПУ Кърджали. Професионалист, който е начело на Пътното управление от 2015-та година. Беше повикан и отстранен, а причината е донос-недоказан. Назначението, което се случи там, е на човек от бизнес кръга, близък до ДПС“, заяви Караянчева, след което продължи с примерите.

„Вторият човек, на който разбрах, че още не му е дадена заповед за уволнение, е Емил Войводов, директор на ДГС Ардино. Следващият, вече освободен от длъжност, е Хюсеин Садък, служител на „Земинвест“ ЕАД микрорайон Бенковски, за чието отстраняване няма законово основание“, посочи Караянчева.

Тя даде и още един пример.

„Пиарът на Областна администрация Милена Димитрова, която беше уволнена по куриерска фирма, което е недопустимо. Редно ли е кабинетът й да бъде запечатан и да няма достъп до вещите си там?“, попита областният координатор на ГЕРБ.

От партията посочиха, че ще предоставят безплатна юридическа помощ на всички отстранени държавни служители, станали жертва на „чистка“ в администрациите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0