Цвета Караянчева: Общината бави Спортната зала, вписала в документите – ще се строи блок

„Не държавата, а община Кърджали стопира изграждането на многофункционалната спортна зала в Кърджали, за която кабинетът „Борисов 3“ осигури близо 4 м

Не държавата, а община Кърджали стопира изграждането на многофункционалната спортна зала в Кърджали, за която кабинетът Борисов 3 осигури близо 4 милиона лева. Има разрешително за строеж, но няма открита строителна площадка, а документите за това са подадени в министерството едва през м.юли и то с техническа грешка, което отново отлага строителните дейности за неопределено време, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева, която бе основният двигател на проекта през мандата си като председател на Народното събрание, във връзка с публикация на 24rodopi.com.

Както 24rodopi.com писа вчера, десет месеца след първата копка, на терена не се извършват никакви строителни дейности.

Местната власт е вписала в документите, че парцелът е за жилищно строителство. Дори да допуснем, че грешката е неволна, това при всички случаи ще осуети скорошния старт на строителството, коментира Караянчева. За съжаление, поведението на местната власт по никакъв начин не кореспондира с очакванията на гражданите Кърджали да има модерно спортно съоръжение. Държавата си е свършила работата – парите са преведени на дружеството „Национална спортна база“, която ще стопанисва залата, проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител, чака се само благоволението на „падишаха“, посочва още Караянчева.

Дотогава граждани и фенове ще броят колко време ще мине между първата копка и същинския старт на строителните работи.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0