Цвета Караянчева: Иконата на Йоан Кръстител и част от мощите му ще останат в Кърджали завинаги!

Цвета Караянчева: Иконата на Йоан Кръстител и част от мощите му ще останат в Кърджали завинаги!

„На Еньовден ни споходи благата вест, че чудодейната икона на Кръстителя и частицата от неговите мощи, пристигнали в Кърджали от

„На Еньовден ни споходи благата вест, че чудодейната икона на Кръстителя и частицата от неговите мощи, пристигнали в Кърджали от далечна Украйна, ще останат завинаги в църквата „Св. Йоан Предтеча“, написа на страницата си във фейсбук Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание. Тя и бившият областен управител Никола Чанев бяха единствените официални лица, които снощи посрещнаха светините в църквата, а днес съпроводиха литийното шествие с иконата, което обиколи Божия храм. Реликвите пристигнаха в Кърджали от далечна Украйна след като пропътуваха 2 000 км. Донесе ги отец Александър. Иконата на светеца е ръчно рисувана, а мощите са вградени в нея. „Несравнима е духовната радост за православната общност в Кърджали, докоснахме се до целебната й сила и се помолихме за здраве и благословение на всички кърджалийци. Божията закрила и чародейната сила на росата, слънцето и лековитите билки на Еньовден да пазят всички ни от зло. И нека се сбъднат всички добри пророчества за България!“, пожела Караянчева.

Днес църквата почита рождението на Св. Йоан Предтеча – светецът, предсказал идването на месията. Небесно чудо е, че мощите на нашия небесен покровител са тук, за да ни напътстват и закрилят“, каза стопанинът на храма отец Николай. Той благодари на Караянчева и Чанев за подкрепата за възраждането на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ и превръщането му в убежище на вярата и на българщината.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0