Цвета Караянчева издейства 661 033 лева за водоснабдяване на Главатарци!

Цвета Караянчева издейства 661 033 лева за водоснабдяване на Главатарци!

Председателят на парламента и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева издейства финансиране от МРРБ за водоснабдяването на Гл

Председателят на парламента и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева издейства финансиране от МРРБ за водоснабдяването на Главатарци, се посочва в съобщение до медиите от ГЕРБ.

Проектът за водопроводната мрежа на вилното селище на брега на язовир „Кърджали“ е на стойност 661 033 лева и ще бъде изпълнен на два етапа.

В момента селото ползва условно чиста вода от магистралния водопровод. Трайното решаване на проблема включва изграждане на захранващ водопровод от с. Енчец до входа на с. Главатарци.

След реализацията на проекта Главатарци ще се захранва от язовир „Боровица“. „Проблемът стои на дневен ред от години и създава изключителни затруднения на хотелиерите и гостите на Главатарци, надявам се по този начин да осигурим нормални условия за развитие на туристическия бизнес“, изтъкна Караянчева. С нейна подкрепа бяха осигурени и 534 245 лева от МРРРБ за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на центрофуга за обезводняване на утайки от градската пречиствателна станция за отпадни води.

Както вече 24rodopi.com писа, през лятото Община Кърджали обяви старта на публично състезание за определяне на изпълнител на изграждането на външно водоснабдяване на селата Главатарци, Болярци и Черна скала.

Към настоящия момент село Главатарци е захранено с условно чиста вода от магистралния водопровод, като качеството й се влияе от атмосферните условия. За трайно решаване на проблема на селото с вода, проектното решение включва: Разширение на съществуващия напорен резервоар на с.Зелениково с допълнителна камера с обем 200 м3; Подмяна на захранващия водопровод до с.Енчец от Напорен резервоар Зелениково с тръби ф250 ПЕВП, като дължината на водопровода е 600 метра; Изграждане на захранващ водопровод от с.Енчец до входа на с.Главатарци с тръби ф180 ПЕВП, като дължината на този водопровод е 2016 м.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0