Храни за 150 души в Ардино от фонд „Обединени срещу COVID-19“

Храни за 150 души в Ардино от фонд „Обединени срещу COVID-19“

„150 нуждаещи се лица от най-отдалечените населени места в община Ардино ще получат помощи в трайни хранителни продукти, какт

„150 нуждаещи се лица от най-отдалечените населени места в община Ардино ще получат помощи в трайни хранителни продукти, както и дезинфектанти за противоепидемични мерки“. Това обяви кметът на общината инж. Изет Шабан по време на първата работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места, след отмяната на извънредното положение. Той подчерта, че хранителните продукти са осигурени с нов социален проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с коронавируса, финансиран от новосъздадения фонд „Обединени срещу COVID-19“, на стойност 8 700 лв. По думите му, проектът е насочен  към 150 души от най-отдалечените населени места от общинския център. Това са селата Латинка, Любино, Русалско, Китница, Стояново, Теменуга, Ахрянско, Търносливка, Дедино, Търна, Гърбище, Синчец, Ябълковец, Ленище и др.
Хранителните пакети, които ще се раздават, съдържат: брашно, олио, леща, фасул бял, фасул шарен, сол, захар, царевично брашно, оцет, кашкавал, кафе, лютеница, макаронени изделия, ориз, дезинфектант. 
24rodopi.com                                                                                             

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0