Хотелиерите в Гърция: Отворете за туристи и „Маказа“!

Хотелиерите в Гърция: Отворете за туристи и „Маказа“!

Не 4, а 5 гранични пункта да бъдат отворени за туристите до края на май - това настояват от Федерацията на хотелиерите в Гърция. В п

Не 4, а 5 гранични пункта да бъдат отворени за туристите до края на май – това настояват от Федерацията на хотелиерите в Гърция. В писмо до министрите на вътрешните работи и на туризма те настояват към списъка с ГКПП-тата за отваряне до края на май да бъде включен пунктът „Маказа-Нимфея“, пишат местните медии.
Както вече 24rodopi.com писа, Теодорос Караоглу, заместник-министър на вътрешните работи на Гърция, отговарящ за Македония и Тракия, съобщи, че 4 от 13-те гранични пункта ще бъдат отворени в края на май, за да бъде спасен летният сезон в Северна Гърция. Предстои правителството в Атина да вземе решение за Кипи – на границата с Турция, Промахон – най-натовареният пункт на границата с България, Евзони – на границата със Северна Македония и Кристалопиги – „вратата“ към Албания.
В писмото на хотелиерите за „отваряне на портата с България край Комотини“ посочват, че туристическият поток от „Маказа“ ще „осигури до известна степен туристическа стабилност“.
Те отбелязват, че в България, Румъния, Сърбия и Албания има ограничен брой случаи на коронавирус.
Преминаващите в момента през „Маказа“ – предимно работници и собственици на имоти, трябва да останат под карантина в продължение на 14 дни.
Превод: 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0