Хората на ИТН в Бурса: Ердоган да наблюдава какво се случва с приятеля му Борисов и да знае, че всеки ще отговаря за делата си, като пред Божия съд (снимки)

Хората на ИТН в Бурса: Ердоган да наблюдава какво се случва с приятеля му Борисов и да знае, че всеки ще отговаря за делата си, като пред Божия съд (снимки)

Бойко Борисов загуби властта и не само, че никога няма да се върне, но и назначените хора от него един по един ги махат от заетите пост

Бойко Борисов загуби властта и не само, че никога няма да се върне, но и назначените хора от него един по един ги махат от заетите постове. Някои в Турция наричат Борисов приятел, но нека внимателно да наблюдават какво се случва с него и да знаят, че за всеки ще дойде ден, в който ще дава отчет, като пред Божия съд за земните си дела (Mahşer günü).

Това намериха за уместно да обявят представителите за Турция на партия „Има такъв народ“ Танер Кадир Тюркоглу и Гюрджай Джем в деня на срещата между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Припомняме, че Ердоган често нарича Борисов „моят приятел“.

Тюркоглу беше депутат от ИТН в 45-ото Народно събрание, а Джем е председател на земляческото сдружение на джебелчани в Бурса.

Двамата говориха на събрание на Сдружението, в което участие взеха някои от 16-те гласували за ИТН изселници на 4 април.

Танер Тюркоглу призова активистите на сдружението да агитират сред изселниците за „Има такъв народ“.

„Ще настанат времена като в Mahşer günü* и никой никого няма да познава. Никой да не се подписва под грешни решения. После да няма „Изгорях, майко“, коментира Гюрчай Джем. Той и хората му работеха за ДОСТ в Турция, а самият Гюрчай Джем се надяваше да бъде включен в листа на управляващата Партия на справедливостта и развитието за Меджлиса, но не бе одобрен.

Танер Тюркоглу, който дълги години е живял и работел като служител на звеното за охрана на пазарите в Бурса, се отказа от турското си гражданство, за да може да стане депутат от „Има такъв народ“.

На снимките: Говорят Танер Кадер (на голямата снимка) и Гюрчай Джем (на малката)

*Денят, в който всеки ще отговаря пред Божия съд

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0