Хвалби за кърджалийските екипи – и в ДПС, и в ГЕРБ, и в БСП

Хвалби за кърджалийските екипи – и в ДПС, и в ГЕРБ, и в БСП

Областната структура в Кърджали е най-добре представилата се в ДПС на парламентарните избори на 4 април. Това сочат анализите на партия


Областната структура в Кърджали е най-добре представилата се в ДПС на парламентарните избори на 4 април. Това сочат анализите на партията и данните на Централната избирателна комисия.

336 306 (10.36%) спечели ДПС в национален план, а в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район – 44 599 (63.05%). Тези избори показват, че 13.26% от депесарите в България живеят в област Кърджали, в Разградско са 6.22%, в област Търговище – 5.58%, в област Шумен – 4.80%.

800 гласа не достигнаха на ДПС да спечели 4-тия мандат в Кърджали.

Бойко Борисов похвалил Цвета Караянчева и екипа й за изборния резултат в неделя. Почти сигурно е, че на 11 май, когато ГЕРБ свиква национално събрание за избор на ново ръководство, Караянчева ще запази силните си позиции в партията. Тя най-вероятно ще бъде един от членовете на Изпълнителната комисия, като е сред фаворитите за един от заместниците на Бойко Борисов.

Петя Михалевска и екипът й получават висока оценка за кампанията и постигнатите резултати, сравнено с други области. 5 754 гласа спечели БСП в Кърджалийско. В процентно изражение преференциалният вот на Михалевска е най-висок сред кандидатите на БСП в цялата страна.

Засега е ясно, че ако през юли отново има избори, листите на ДПС, ГЕРБ и БСП ще бъдат водени отново от Мустафа Карадайъ, Цвета Караянчева и Петя Михалевска.

В коя община в Източните Родопи по кой показател станаха първи в България – очаквайте 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0