Хасан Азис: Този парламент бе срамен период в историята ни

Хасан Азис: Този парламент бе срамен период в историята ни

„Мисията на ДПС е да казва истината и да възстановява демокрацията. Когато тя е в опасност, мисията ни е да алармираме, че това с

„Мисията на ДПС е да казва истината и да възстановява демокрацията. Когато тя е в опасност, мисията ни е да алармираме, че това се случва. А това е факт в последните години, в които за първи път, откакто България е член на ЕС, в управлението на страната участва националистическа партия, чиято основна цел е да разделя и да сее омраза. С днешния ден се изпълниха очакванията на голяма част от българското общество – да приключи 44-то Народно събрание. Това е най-унизителното и самоцелно пребиваване във властта в най-новата история на България“.

Това каза в предаването „Лице в Лице“ по БТВ зам.-председателят на ДПС и втори в листата на кандидати за народни представители за 9 МИР-Кърджали д-р инж. Хасан Азис „Щастлив съм, че парламентът бе разпуснат – това е срамен период в историята, в който депутатите си разменяха думи „безделници“, а премиерът дори не благоволи да дойде и да се отчете пред депутатите. Омразата е навлязла не само в институциите, но с войната между тях в последните години тя става още по-видна за гражданите. Дори КОВИД-кризата не успя да събере на едно място тримата „големи“ в държавата – президента, премиера и председателя на НС – това разделение между властите много ясно се вижда от хората, а така гражданите губят доверие в институциите, и в държавата като цяло“, каза още кметът на Кърджали, който е в отпуск заради предизборната кампания. ДПС неведнъж е подкрепяло определени закони, внасяни от управляващото мнозинство, с единствената цел да се изпълнят общодържавните интереси. Но ДПС винаги е участвало и в партиите, подкрепяли или внасяли вотове на недоверие към правителството. ДПС винаги е била последователна и предвидима в политиките си партия, като за 30 години не е изневерила на идеалите си, напомни още кандидатът. На въпрос на водещата Цветанка Ризова относно препятствията пред предстоящите избори, д-р инж. Азис коментира, че за ДПС това са най-лесните избори от гледна точка на показателите за развитието на България – за 14 години членство в ЕС България е на последно място по развитие, а българските граждани са най-бедните в Съюза. А най-трудното в изборите сега е да се преодолее срастването на държавата и всички останали държавни органи с едноличната партия – всички институции, агенции и пр. са заети от ясни членове на ГЕРБ, с ясна цел и задача да провеждат партийната политика по най-твърдият начин – затова ДПС често говори за „герберизация“. „Затова приравняваме тези избори с началото на 1989 г., когато започна голямата битка за правата и свободите на хората“, каза още инж. Азис и допълни, че почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган винаги е съветвал хората от партията да са „поне с една крачка напред от другите“. Затова преди година ДПС е извело важни приоритети за бъдещото управление на страната – акцентите в Зеления пакт, предвиждащ чисти храна, вода, енергия и икономика. „Вярвам, че ДПС ще бъде незаобиколим фактор в парламента, но българският избирател ще определи кой с кого ще работи и какви коалиции ще има“, коментира кандидатът за народен представител в Кърджали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0