Хасан Азис с добра новина за всички общини…

Хасан Азис с добра новина за всички общини…

Съветът по децентрализация ще бъде свикан в кратки срокове и ще бъдат предприети действия за нова стратегия 2020-2025 г. Темите ще

Съветът по децентрализация ще бъде свикан в кратки срокове и ще бъдат предприети действия за нова стратегия 2020-2025 г. Темите ще бъдат зададени от Националното сдружение на общините, като на заседанието ще присъстват представители на Министерството на финансите.
Това уверение е дал министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на онлайн среща с представители на Националното сдружение на общините, съобщи зам.-председателят на НСОРБ и кмет на Кърджали Хасан Азис.
От Сдружението настояват за реален рестарт на процеса на децентрализация у нас. „Значителна роля за това следва да изиграе възстановяване на дейността на Съвета по децентрализация, който следва да бъде двигател и координатор процеса“, мотивират се от НСОРБ.
Организацията на общините иска предоставяне на 2% от данъка върху доходите на физическите лица да постъпват като приход в общинските бюджети, както и трайно разширяване на собствената приходна база на общините.
Възстановяването на дейността на Съвет по централизация бе определено от Хасан Азис като „новина, която ще бъде оценена от всички колеги кметове. След четири годишно прекъсване Съветът по децентрализация ще бъде свикан и ще се създаде явна възможност за регулиране на взаимоотношенията централна власт-местна власт“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0