Хасан Азис преди празника: Пандемията не ни спря да работим, изпълнихме проекти за 38,2 млн. лева!

Хасан Азис преди празника: Пандемията не ни спря да работим, изпълнихме проекти за 38,2 млн. лева!

„21 октомври е денят на нашето преклонение пред героизма и саможертвата, но и денят на нашата равносметка. На 21 октомври чествам

„21 октомври е денят на нашето преклонение пред героизма и саможертвата, но и денят на нашата равносметка. На 21 октомври честваме 108 години от Освобождението на Кърджали“.

С тези думи на кмета д-р инж. Хасан Азис започна заседанието на Общинския съвет ден преди празника.

Той направи отчет за свършеното в периода октомври 2019-октомври 2020.

„Въпреки условията на пандемия, Общинска администрация продължи да работи в посока развитие и облагородяване на града и населените места. Смятам, че като местна власт реагирахме бързо, оперативно и  адекватно на предизвикателството–пандемията от COVID19, и в много отношения – изпреварващо. Информирахме гражданите, въведохме ограничителни мерки и стриктно прилагахме дезинфекционни дейности, поехме грижата за стари, самотни и болни хора  в домовете им, включихме се активно за преодоляване на дефицита с предпазни облекла и средства.

През отчетния период община Кърджали изпълняваше проекти, финансирани със средства от ЕС на обща стойност 38 290 248 лв., от които инфраструктурни проекти  на стойност 35 225 568 лв. и проекти, свързани с изпълнение на меки мерки – 3 064 680 лева“, посочи кметът на Кърджали.

В отчета Хасан Азис акцентува също така на подобряването на транспортния достъп до населените места, ремонтите на общински пътни участъци, изграждането на осветлението на стадион „Арена Арда“, инвестициите в образованието, реализацията на проекти, свързани с развитието на културно-историческия туризъм.

„В навечерието на 21 октомври община Кърджали беше удостоена с високото европейско отличие –  Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа през 2020г. Удостояването с престижната награда на СЕ е признание за постигнато високо качество на управление, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление на местно ниво. Европейският етикет е сертификат за качество за цялостното управление в общините.

С огромно удоволствие и с признателност се обръщам към всички жители на община Кърджали по повод нашия празник и се радвам, че имам възможността като кмет да ги поздравя от мое име и от името на ръководството на общината по случай 108-та годишнина от Освобождението на Кърджали. Приемете искрените ми пожелания за здраве, радост, благополучие и успехи!“, пожела кметът Хасан Азис.

На снимката: Последният приз за Общината-Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0