Хасан Азис по bTV: Живеем в криза, затова искаме оставки!

Хасан Азис по bTV: Живеем в криза, затова искаме оставки!

Кметовете не затварят заведения, а изпълняват заповедите на здравния министър и РЗИ, твърди зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджал


Кметовете не затварят заведения, а изпълняват заповедите на здравния министър и РЗИ, твърди зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали

 

„Цялото общество разбра мотивите на ДПС за искане на оставките на правителството, президента и председателя на Народното събрание – живеем в криза. Тя е в обществото, в политиката, в държавността“, заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Всяка една от политическите партии са излезли с позиция, водени от своя теснопартиен интерес, единствено ДПС изразила позиция в защита на държавността, каза Азис.

Той уточни:  Дадохме решение – антикризисен кабинет!

Хасан Азис, който е и зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България, коментира и ситуацията с разпространението на коронавируса и прилагането на ограничителните мерки.

„Една голяма част от представителите на местната власт са обезпокоени от възможността да затварят заведения, дискотеки и т.н. Това е прехвърляне на отговорност от централно ниво на местната власт. Кметовете не затварят заведения, а изпълняват заповедите на здравния министър и РЗИ. Правителството трябва да поеме своята отговорност, чрез експертния си потенциал. Местната власт може само да подпомогне решенията на централната власт“, отбеляза Хасан Азис.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0