Хасан Азис към новия мюфтия: Да продължим кърджалийския модел на толерантност

Хасан Азис към новия мюфтия: Да продължим кърджалийския модел на толерантност

Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха зам.-кмет

Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха зам.-кметът Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахтин Риза, новите секретари на Районно мюфтийство Мюмюн Мустафа и Дениз Юсеин.

Д-р инж.Азис пожела успехи на новия пост на районния мюфтия Басри Еминефенди и подчерта, че ще продължи да подкрепя и в бъдеще дейностите  на Районно мюфтийство, насочени в интерес и полза на мюсюлманската общност. Той изрази надежда, че ще се продължи кърджалийския модел на верска и етническа толерантност, намерила израз в различни общи прояви на кмет, поп и мюфтия като традиционното  третомартенско кафе, организирането на Ашуре и др. С този модел на заедност Кърджали дава важен знак и пример на страната, посочи кметът.

Районният мюфтия Басри Еминефенди благодари на кмета за топлото посрещане. Надявам се добрите взаимоотношения между двете институции да продължат да се развиват в бъдеще, да работим заедно по проекти и да бъдем полезни на хората в община Кърджали, каза районният мюфтия.

На срещата бяха коментирани довършителните работи по новата джамия в кв.Прилепци, ремонтите на религиозните храмове в населените места и др.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0