„Харвардският тандем“ подписа с „Волт“ и „Средна европейска класа“

„Харвардският тандем“ подписа с „Волт“ и „Средна европейска класа“

„Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме“ поискаха коалиция с „Продължаваме напред“, за да станат първа политическа сила  „Харвардски

„Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме“ поискаха коалиция с „Продължаваме напред“, за да станат първа политическа сила


 
„Харвардският тандем“ ще се явява на парламентарните избори с партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“. Предстоят преговори с „Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме“ за предизборна коалиция, която да спечели 121 депутати и да сформира редовно правителство.

Това са новите акценти в българските политически новини.

На 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“, с което двете партии образуваха коалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин. Основните цели на „Продължаваме промяната“ за създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

ПП „Волт“ е основана през 2018 г. и е част от първото общоевропейско движение „Волт Европа“, което има евродепутат, народни представили в Нидерландския парламент и общински съветници в България, Германия и Холандия. „Волт“ иска българските граждани да се чувства европейци, да имат достоен живот с европейски доходи, европейско здравеопазване и европейско правосъдие. Съпредседатели на „Волт“ в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

ПП „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 г. и работи за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот, осъзнавайки, че за целта трябва да има не само върховенство на закона, но и върховенство на морала в политиката. Към момента разполага с общински съветници, като най-силното присъствие е в общинския съвет в Бургас, където към момента е трета политическа сила. Начело на партията е Константин Бачийски, който поведе началото на истинската война срещу беззаконията в парк „Росенец“, посочват от коалицията.

„Демократична България“ иска да договори общо явяване в коалиционен формат с партията на Асен Василев и Кирил Петков. Това стана ясно от думите на Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“. В ефира на bTV той посочи, че обединението води разговори и сериозно ще постави въпроса на масата и ще даде аргументи в подкрепа на съвместно явяване.

„Никой не може да бъде монополист на идеята за промяна. Фронтовата линия е голяма. Въпросът тук е как да структурираме съотношението помежду си така, че да гарантираме тя да се случи наистина и да не бъдем вкарани в ситуация, в която вътрешно да изгубим тази енергия.

Колкото по-рано покажем, че можем да работим заедно, толкова повече ще имаме шанса да поискаме мандат, да поискаме първото място, доверието на обществото за налагане на дневния ред с много ясни политики.

Много хора говорят за промяната – Борисов, ДПС говорят даже за рестарт. Но промяната не е просто дума. Това е дълга борба с конкретен модел“, посочи Христо Иванов.

„Управляващата коалиция ще бъде на промяната, с предварително записани приоритети. Ние подадохме ръка и имаме анонса, че тя ще бъде приета от „Демократична България“ и Кирил Петков и Асен Василев. Имаме много общи каузи и цели, които можем да дефинираме и да бъде ясно, че гласувайки за някоя от трите формации, се гласува за управление на промяната в 47-мия парламент“, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Още от деня“ по „Хоризонт“.

„За „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ГЕРБ и ДПС са неприемлив партньор. Демонтирането на корупционния модел не е приключило. Парите на мафията са на терен и ще воюват срещу нас на изборите. Битката няма да приключи за няколко месеца. Те няма да се разделят лесно с позициите и с влиянието си“, подчерта Манолова.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0