Хакер изпраща фалшиви писма от името на Милко Багдасаров

Хакер изпраща фалшиви писма от името на Милко Багдасаров

Хакер изпраща фалшиви писма от името на шефа на волейбола в Кърджали и социалист №1 в Източните Родопи Милко Багдасаров. В чет

Хакер изпраща фалшиви писма от името на шефа на волейбола в Кърджали и социалист №1 в Източните Родопи Милко Багдасаров.
В четвъртък и петък репортери получиха на електронните си пощи в ABV фалшиви имейли, изпратени от името на Милко Багдасаров. Те съдържаха прикачени файлове. При опит да бъдат отворени администраторът отговаряше, че съдържат вируси.
„Отдавна са опитите да подменят пощата ми. Не е изключено и други политици да бъдат обект на хакерски манипулации“, коментира Милко Багдасаров.

Как да проверите дали едно електронно писмо е истинско? За щастие проверката е лесна и в повечето случаи безпогрешно разкрива измамата, ако има такава. Когато изпращате имейл, освен вашия имейл адрес вие изпращате и много друга информация, включително и адреса на мейл сървъра, който ползвате.
Този сървър е първата точка, през която минава едно имейл съобщение, преди да отпътува до получателя си.  Тези адреси се съдържат във всеки имейл, който получавате и изпращате. Те се намират и могат да се видят в т.нар. „глава“ на съобщението (Header). За разлика от имейл адресите, те не могат да се фалшифицират в общия случай – така че служат като идентификатор за автентичност.
Обикновено (но не винаги) адресът на  сървъра е много близък или идентичен с домейна на имейл адреса. Например мейл сървърът на поща в abv.bg ще прилича на нещо такова: smtp-out.abv.bg; на Amazon:  amazon-smtp.amazon.com; на PayPal: data.ebay.com и т.н.

За да видите адреса на  сървъра, трябва да прегледате главата на съобщението. След като видите адреса, трябва да сравните дали той съвпада с истинския. ако двата адреса не съвпадат, то писмото е фалшиво.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0