Фрог: Над 3 вида дрога открити в кръвта на Кристиан, с джипа му има и друга тежка катастрофа

Фрог: Над 3 вида дрога открити в кръвта на Кристиан, с джипа му има и друга тежка катастрофа

Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан Николов, който с луксозния си джип помете возилото на журналиста Милен Цветков н

Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан Николов, който с луксозния си джип помете возилото на журналиста Милен Цветков на Великден. Със същия автомобил преди около 4 години има регистриран и друг много тежък инцидент на пътя. За него отговорност е поела майка ме Десислава. Заради куп съмнения около разследването, вече е заострено и вниманието на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Това ракрива Фрог нюз, позовавайки се на източници от полицията.
Според тях едва на третия ден от фаталния сблъсък от СДВР са извадили наяве този любопитен факт. Въпросният джип тогава е станал причина за друго ПТП в столицата, при което човек е получил средна телесна повреда. Много хора са били наясно, че возилото се управлява от Кристиан. Майка му, обаче е била подведена под наказателна отговорност. Заради чистото си съдебно минало, както и заради факта, че застрахователите са покрили щетите, тя била осъдена на административна глоба. Опитни полицаи се питат дали не е редно делото отново да бъде преразгледано, както и да се разпитат свидетелите наново, за да се разбере дали всичко около този случай е напълно изяснено относно извършителя. Те са категорични, че само преглед на видеокамерите за последния месец, би дал отговор дали с въпросния автомобил са били извършвани и други нарушения. Предстои да види, дали това ще се случи.
В хода на разследването става ясно, че в кръвта на 22-годишния Кристиан Николов има следи от повече от три вида дрога. Източниците ни твърдят, че все още полицията не е направила постъпки да научи откъде и как той се е снабдявал с наркотиците, както и дали спътниците му в колата са ползвали същите артикули забранени вещества. В СДВР се коментира под сурдинка, че всъщност синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов-Георги, е бил пуснат от униформени да си ходи от местопрестъплението. „Ако това се окаже вярно, възниква логичният въпрос дали някой униформен не се е заел да помага за заличаване на следите“, споделиха те.
Именно затова източниците ни изразиха сериозни опасения, че сред колегите им има и такива в СДВР, които с действията или бездействията си биха могли да саботират разследването за катастрофата с последвалата гибел на уважавания журналист.
Основание да се притесняват им дават и други факти. Първият е, че все още няма яснота дали е извършена експертиза, която по категоричен начин да даде отговор на въпроса дали спирачките са били изрядни в момента на фаталния удар. „Вече три дни няма отговор на този въпрос от столичната полиция. Колкото повече времето тече, толкова по-голяма е вероятността да се отдалечим от истината на този отговор“, споделиха опитни ченгета. Предвид високата корупция в системата, експерти не изключват вероятността да се направи вмешателство в техниката, така че, да се обслужи евентуална защитна теза на виновния за катастрофата. Не веднъж адвокати прибягват до аргумента, че техническа неизправност, а не човешка грешка е довела до дадена трагедия на пътя. На този етап няма данни разследващите да са източили данните от навигационната и джипиес системата на джипа, тъй като информацията би била от изключителна важност за изхода на бъдещото дело. Притесненията на блюстители на реда са свързани и с факта, че ако не се извършат бързо някои действия по събиране на доказателства, компютърът също би могъл да се окаже блокиран междувременно.
Вътрешни хора от системата твърдят пред екипа ни , че все още не са издирени и хората, които можеха да бъдат пометени от летящия джип. Става дума за 6-7 човека, които от разпространените вчела записи се вижда, че по чудо са останали живи и здрави. От МВР са категорични, че техните обяснения биха били от изключително значение за разплитането на истината за зверската катастрофа и призовават сами да потърсят органите на реда, за да помогнат.
Адвокати признават, че на този етапи няма да е изненада, ако по случая се издигнат две защитни тези. Първата, колкото и абсурда да звучи е, че зад волана не е бил Кристиан, тъй като в колата са били трима души. Тя би могла да бъде оборена сравнително лесно от записи от камери, ДНК-експертиза, свидетелски показания и т. н. Втората пък е свързана с това, че може педалът на спирачката да не е сработил. „Именно затова от съществено значение е експертизата на джипа да стане възможно най-бързо“, категорични са източниците ни.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0