Фердинанд и „бандата“ от Млечино се събраха отново след… 40 години

Фердинанд и „бандата“ от Млечино се събраха отново след… 40 години

51-годишният Фердинанд Савчев се срещна за първи път след 40 години със своите бивши съученици Гюнер, Алпер, Севгин, Ангел и Сабри от ардинското село

51-годишният Фердинанд Савчев се срещна за първи път след 40 години със своите бивши съученици Гюнер, Алпер, Севгин, Ангел и Сабри от ардинското село Млечино. Те са били неразделни приятели и са учили заедно в закритото вече Основно училище „Хр. Смирненски“ през 80-те години на миналия век. Родителите на Фердинанд са били учители в Родопите по разпределение, но през лятото на 1981 година са се преместили в северна България и пътищата се разделили. Оттогава те не са се виждали. Сега старите приятели си припомниха приятни мигове от учебните години.

В момента Фердинанд Савчев живее и работи в София. Той е роден през 1970 г. в Боровица. През тези години родителите му били учители в местното основно училище „А.С.Макаренко“. Майка му е работила като секретар и председател на съвета в Боровица, през 1979 година е била назначена за секретар на селищна система Млечино.

„Носталгията към родното място и родния край бе ежедневна и се засилваше с всяка изминала година. Сега реших да дойда и да обиколя местата, където съм се разхождал като дете. Да видя порасналите деца, с които съм си играл тогава. Удивен съм от това, че през изминалите години кадрите от Родопа планина и река Арда, които са се запечатали в съзнанието ми, сега ми се струват още по-красиви“, заяви Фердинанд.

Той е женен. Има двама сина и се радва на един внук.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0