„Училищните шампиони“ набират скорост! Здрави тренировки в Приморско преди финалите на световните ученически игри по волейбол

„Училищните шампиони“ набират скорост! Здрави тренировки в Приморско преди финалите на световните ученически игри по волейбол

Две седмици преди Световните ученически игри по волейбол, ударните тренировки на волейболния отбор на Средно училище „П. Р. Славейков“ - Кърджали, с т


Две седмици преди Световните ученически игри по волейбол, ударните тренировки на волейболния отбор на Средно училище „П. Р. Славейков“ – Кърджали, с треньор Павел Митев, продължава в Приморско.

Кърджалийското училище получи виза за финалните състезания на „Ученически игри по волейбол“, след като за пореден път се класира първи като най-добрия ученически тим по волейбол, възраст до 17 години, на България.

Цяло лято младите таланти тренираха в спортна зала „Арпезос“, а от няколко дни са в Приморско, където тренировки са  двуразови. 

След близо две годишна ученическа волейболна спортна пауза поради Ковид пандемията, световните ученически игри по волейбол се възстановяват с финали, които ще се проведат в Сърбия. Волейболистите на „училището за шампиони“ ще представят отново България на световните ученически игри по волейбол, които започват на 4 септември.

На последните световни ученически игри, които се проведоха през пролетта на 2019 година в хърватския град Пореч, нашият отбор се класира на пето място, надпреварвайки се с отбори от 14 страни. Тогава шампион стана отборът на Китай.

На снимката: Възпитаниците на Павел Митев на игрите в Хърватска през април 2019-та

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0