Ученическо шествие на 24 май в Кърджали? Засега няма да има

Ученическо шествие на 24 май в Кърджали? Засега няма да има

На празника на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май тази година няма да има празнично ученическо шествие, к

На празника на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май тази година няма да има празнично ученическо шествие, както и ритуал пред паметника на Освободителите в Кърджали. Поне на този етап.
Около становището „Празник без празануващи по булевард „България“, се обединили участниците в проведената по инициатива на кмета на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис среща, съобщава Общинско радио. В дискусията, състояла се в понеделник, се включили председателят на Общинския съвет Кърджали Юсеин Ахмед, неговият заместник Лятиф Расим, председателят на комисията по Образование, култура и вероизповедания Георги Кючюков и членове на комисията, директори на културни институции, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман и представители на дирекцията при Общинска администрация.
„Празникът на българската просвета и култура 24 май в оня публичен вид, в който е познат за кърджалиици, за съжаление не би могъл да се случи“, посочва кметът д-р инж. Хасан Азис. Той допълва, че не трябва да се допуска струпване на много хора на едно място, заради противоепидемичните мерки, които ще продължат и след края на извънредното положение.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0