Ученици четоха стихове по „пътеката на лириката“

Ученици четоха стихове по „пътеката на лириката“

Поход до тракийското светилище ,,Орлови скали”, под надслов ,,Да посрещнем Деня на будителите по пътеката на лириката”, бе

Поход до тракийското светилище ,,Орлови скали”, под надслов ,,Да посрещнем Деня на будителите по пътеката на лириката”, бе организиран в Ардино. По екопътеката децата  прочетоха строфи от стиховете на местните поети – Али Дурмуш, Саффет Ерен, Алина Семерджиева, Наджи Ферхадов, Фаик Исмаил Арда, Кръстьо Димитров,  Светла Узунова.

„Целта на проявата бе да привлечем младите хора в ученическа възраст да отбележат и посрещнат Деня на будителите с провеждане на литературно четене на стихове от творчеството на местни автори“, заяви секретарят на Комисията за борба с противообществените прояви Мехрибан Ардалиева. Тя отбеляза, че разнообразяването на свободното време на учениците, чрез привличането им в дейности, свързани с  литературното изкуство, обогатява езиковата им култура и отразява техния своеобразен и индивидуален стил на изразяване. 

Припомняме, че по инициатива на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан бяха подменени старите дървени табели по „Пътеката на ардинската поезия“, която се намира в съществуващата екопътека до Тракийското светилище „Орлови скали“.

Гюнер ШЮКРИ, Община Ардино


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0