Ученици разработиха проекти за справяне с кризата от Ковид-19

Ученици разработиха проекти за справяне с кризата от Ковид-19

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали се организира иновационен лагер под наслов R

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали се организира иновационен лагер под наслов „Предприемчиви хора за по-добро бъдеще“.

Събитието се проведе във връзка със Световната седмица на предприемачеството, която е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Официален домакин на Седмицата на предприемачество за България е Джуниър Ачийвмънт България.

В иновационния лагер участваха 15 ученици от XII клас, разпределени в четири отбора. Те работеха по изпратен от Джуниър Ачийвмънт казус, който трябваше да решат за определено време, разполагайки с достъп до интернет, съветите на ментори и собствената си креативност и умения. Задачата на учениците бе да помислят за иновативни продукти или услуги, които да създават добавена стойност за хората и да могат да се предлагат от стаята вкъщи с цел справяне с кризите, породени от COVID-19.

Учениците изготвиха кратки презентации на своето решение на казуса, които представиха на сцена пред тричленно жури.

Отборите предложиха креативни идеи за работа от вкъщи – платформи за онлайн психологическа подкрепа, за поддържане и  подобряването на психическото и физическото здраве на човека, Lifestyle съвети при ситуация на социална изолация и разнообразяване на свободното време у дома чрез виртуални пътувания.

Учениците подходиха с интерес, желание и творчество към решаването на поставения казус.

Иновационният лагер спомогна за утвърждаване на уменията за работа в екип и вземане на решения под напрежение. Участниците показаха своите умения за презентиране, бизнес планиране и разработка на продукти.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0