Ученици пред ученици за ползата от европейските ценности

Ученици пред ученици за ползата от европейските ценности

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе събитие под надслов „Our Erasmus projects”

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе събитие под надслов „Our Erasmus projects” във връзка с инициатива на Европейската комисия – „Дни на Еразъм“ (ErasmusDays), с която да се отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в Програмата.

Целта на събитието е да бъдат представени европейските ценности, ползите от образователните мобилности, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата на образованието.

Инициативата е под патронажа на президента на Европейския парламент Антонио Таяни и европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич.

В тази връзка в гимназията се организира информационно събитие, на което ползватели по програма „Еразъм+“ представиха пред своите съученици ползите от своето участие и говориха за придобития опит по време на проведени обмени. Участниците разказаха с голям ентусиазъм за новите запознанства, за интересните дейности, за резултатите и въздействието от реализацията на техните проекти и чудесните впечатления от страните домакини. Бяха изработени и табла с информация и много снимки от участия в обучителни мобилности.

На ученици и педагогически състав беше представен и новият проект, който стартира в гимназията „Подобряване на мотивацията на учениците чрез Гугъл инструменти и мобилни приложения“ по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор “Училищно образование”, проекти за “Партньорства за училищен обмен”.

Участниците в реализираните до момента проекти успяха да „запалят“ интереса у аудиторията в стремежа им към участия в бъдещи европейски проекти по Програма „Еразъм+“ чрез представената от тях информация.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0