Ученици категорични: Нулев толеранс към пушачите!

Ученици категорични: Нулев толеранс към пушачите!

Доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ отбелязаха 31 май - Световния ден без тю

Доброволците на БМЧК от клуб „Бялата лястовица“ към СУ „Йордан Йовков“ отбелязаха 31 май – Световния ден без тютюнопушене, с постерна сесия, която разположиха в коридора на училището и залепиха тематични стикери в сервизните помещения. Оригиналните предложения на Мелек Хасан от 10 а клас впечатлиха „йовковци“. 

Доброволците Илайда Айтан и Толга Хасан от 10 а клас изнесоха открит урок  на тема „Митове и факти за тютюнопушенето“ пред учениците от 7а клас.

След провеждането му водещите затвърдиха знанието, че тютюнопушенето е един от основите рискови фактори за възникване на редица социално значими заболявания като сърдечносъдовите, онкологичните , белодробните. Те повишиха осведомеността на подрастващите относно вредните и смъртоносни последици от употребата на тютюн и тютюневи изделия, както и за възпиране на употребата им под каквато и да е форма.

В разразилата се дискусия след урока седмокласниците  зададоха своите въпроси към доброволците и изразиха своето лично отношение по темата. „Белокрилите лястовици“ на „Йовков“  категорично заявиха, че обществото ни трябва да е с нулев толеранс относно пристрастените към лошия навик.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0