Ученици, заведения, магазини – ето какво се случва от 1-ви април…

Ученици, заведения, магазини – ето какво се случва от 1-ви април…

"Надяваме се да сме на най-високата точка на пика на тази 3-та вълна. Връщане на учениците се предвижда да има от 1-ви до 12-ти клас в

„Надяваме се да сме на най-високата точка на пика на тази 3-та вълна. Връщане на учениците се предвижда да има от 1-ви до 12-ти клас в училище, също така децата се връщат в яслите и детските градини от 5-и. Театрите могат да работят при 50% заетост.

Моловете няма да бъдат отворени от 1 април, същото важи и за големите магазини. Изключение ще се направи за тези, които могат да осигурят пространства на открити площи. Обсъжда се да бъде разрешено от 1-ви само тези, които имат открити площи. Нощните заведения остават затворени“.

Това обяви здравният министър Костадин Ангелов.

„От 5-и до 12-ти ще изградим план с Красимир Вълчев. За висшите училища до 12-ти април ще останат в тази форма, а след 12-ти обсъждаме да се върнат всички, които не могат да проведат занаятия в електронна среда. До края на днешния ден ще има заповед. За фитнесите се обсъжда от 1-ви да работят при 30% капацитет. Мероприятия на закрито не предвиждаме да се провеждат до края на месец април“, посочи още Ангелов.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0