Уникалният ритуал "Опяване на китки и бродене на реката за здраве" в ТВ-формат

Уникалният ритуал "Опяване на китки и бродене на реката за здраве" в ТВ-формат

 Община Неделино, съвместно с читалище "Светлина-1938 г." организират празнична програма по повод 6-и май, Гергьовден (Адрелез).&#

 
Община Неделино, съвместно с читалище „Светлина-1938 г.“ организират празнична програма по повод 6-и май, Гергьовден (Адрелез).

„Нека всички заедно спазим традицията и отбележим един от най-тачените  български празници, символ на възраждането, живота и храбростта.

Празничната програма ще започне в 6 часа сутринта, в местността „Турчин мост“, с възстановка на ритуала „Опяване на китки и бродене на реката за здраве“, и музикален поздрав от самодейците на читалището с неделински двуглас.


След това от 10 часа в центъра на Неделино, програмата ще продължи с възстановка на ритуали и богата концертна програма, като участие в нея ще вземат самодейците от Община Неделино, детската фолклорна група към ДГ „Пролет“, а специални гости ще бъдат народните певци Филип Синапов и Хамид Имамски“, посочиха организаторите.

За всички желаещи да посетят местността „Турчин мост“ и да се включат в сутрешния ритуал ще има осигурен транспорт от 6 часа, тръгващ от паркинга пред училището.

Организаторите призовават всички да бъдат с народни носии.

24smolian.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0