Ужас без край! Кучета нападнаха майка с две деца в центъра!

Ужас без край! Кучета нападнаха майка с две деца в центъра!

Поредно нападение на кучета в центъра на Кърджали. Този път мишени за безпризорните животни са станали майка с две деца. „Жената пресичаше кръстови

Поредно нападение на кучета в центъра на Кърджали. Този път мишени за безпризорните животни са станали майка с две деца.

„Жената пресичаше кръстовището на „Булаир“ с „България“, когато кучетата я връхлетяха. Водеше за ръце деца на около 4-5 години. Добре, че аз и други хора от близко заведение в комплекс „Орфей“ наскачахме, за да прогоним животните. Какво трябва да се случи в този град, за да се вземат мерки, някой да бъде разкъсан ли?“, разказа в писмо до редакцията на 24rodopi.com свидетел на инцидента.

Нападението е станало снощи, около 21 часа.

Както 24rodopi.com вече писа, 60 души са били нахапани от кучета в Кърджали само в рамките на първите пет месеца през тази година. 

Всички потърпевши са потърсили лекарска помощ в Спешното отделение на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в областния град. 17 от лицата са под 18-годишна възраст, 38 са между 18 и 64 години и 5 души са над 65-годишна възраст. От началото на т.г. средно по 12 души биват нахапани на месец. 

Припомняме, че случаите на пострадали граждани  в родопския град зачестиха в последните месеци, особено след затварянето на Кастрационния център през месец февруари след намесата на природозащитници. Ситуацията обаче се усложни, тъй като към момента няма къде да бъдат прибирани кучетата, които проявяват агресия. 

В същото време се чака одобрение от правителството за прехвърлянето на държавен имот в района на село Седловина на Община Кърджали. Теренът е поискан за изграждане на приют.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 3
 • comment-avatar

  Да ги хранехте ли?! Защо мен никой не ме напада. Нещастници.

 • comment-avatar

  Жалко, много жалко за мястото, на което живеем. Ганьо до Ганьо и с големите претенции. Нападат щото са гладни. Вие, ако сте гладни какво ще правите???

 • comment-avatar
  Галина Ковач 3 месеца ago

  Вие не знаете ли,че след този материал кучетата ги очаква гибел???
  Малко ли са им страданията на тези животни, та вие,за да припечелите жалкото си парче хляб, наливате масло в огъня???Срам и ПОЗОР!