Убиецът с брадвата от Могиляне остава зад решетки, делото стартира…

Убиецът с брадвата от Могиляне остава зад решетки, делото стартира…

Делото за жестокото убийство на инвалид в село Могиляне стартира на 24 септември. Обвиненият за деянието 24-годишен внук на жертвата пък остав

Делото за жестокото убийство на инвалид в село Могиляне стартира на 24 септември. Обвиненият за деянието 24-годишен внук на жертвата пък остава в ареста.

Това бе решено по време на разпоредителното заседание в Окръжния съд в Кърджали.

Магистратите счетоха, че не са налице условия за спиране или прекратяване на делото, в досъдебното производство не е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуални правила, довело до ограничаване на процесуалните права на подсъдимия, на пострадалия или на неговите наследници, както и че не са налице основания за разглеждане на делото по реда на особените правила.

Пред Темида се изправя 24-годишният Мехмед Х. Той е обвинен в убийството на 75-годишния си дядо, извършено с „особена жестокост, спрямо лице в безпомощно състояние“.

Припомняме, че деянието бе извършено на 16 ноември м.г. след възникнал спор. Внукът нанесъл няколко удара с брадва на дядо си. Старецът бил откаран в болницата в Кърджали, където по-късно починал.

Мъжът бил с ампутирани крака вследствие на тежък диабет. Внукът пък бил назначен по програма за личен асистент на дядото.

Към момента Мехмед Х. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а искането на защитата за промяната й бе отхвърлено.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0