Тютюнопроизводството замира, но пък осигури компютри за школата

Тютюнопроизводството замира, но пък осигури компютри за школата

Компанията „Сокотаб“  дари 15 компютърни конфигурации на Община Черноочене като благодарност за дългогодишните добр

Компанията „Сокотаб“  дари 15 компютърни конфигурации на Община Черноочене като благодарност за дългогодишните добри взаимоотношения между фирмата и местната администрация. Кметът Айдън Осман благодари на дарителя и заяви, че те ще бъдат разпределени в училищата в района.
Айдън Осман изрази своята признателност към „Сокотаб“ ЕООД за протегнатата приятелска ръка, за благородния и щедър жест, навременен и адекватен предвид въвежданото на дистанционното обучение от дома заради извънредните мерки около коронавирус.
Дарението включва компютри, лаптопи, монитори, клавиатури и мишки и са напълно подходящи, за да могат децата да участват пълноценно в учебния процес.
Айдън Осман припомни, че „Сокотаб“ ЕООД от създаването си до сега продължава да бъде основният купувач на суров тютюн в района на Черноочене. Преди 15 години Община Черноочене е имала квота за производство на 1720 т. тютюн, отглеждани на 12 800 дка. През 2014 г. площите са от 2100 дка, а продукцията от около 300 тона, казва Айдън Осман.
Към настоящия момент намирането на пълен алтернативен източник на тютюна е почти невъзможно, смята Айдън Осман.
Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0