Тържество за  връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“

Тържество за връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“

Тържествено връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“ се състоя в двора на училището в цен

Тържествено връчване на дипломите и изпращане на Випуск 2020 в СУ „Йордан Йовков“ се състоя в двора на училището в центъра на Кърджали.
Освен ръководството, зрелостниците от 12 а и 12 б класове, преподавателите им по основните предмети и класните ръководители, семейство Черкезови също уважи празника, защото трябваше да бъдат наградени и отличените в конкурсите от Празника на изкуствата „Денят на Нели“.
Празникът започна съвсем обичайно с командата за строяване, но строят беше доста разреден, на метър и половина един от друг, продължихме с химна и посрещането на училищното знаме.
Себахат и Сезен от 12 клас се обърнаха със стихове към присъстващите, а после водещата обяви причината, поради която се бяха събрали на двора.
Илайда – водещата, се обърна към зрелостниците, обявявайки деня за празничен, защото днес, те абитуриентите ще получат заслужено признание за положените усилия и труда си. Думата бе дадена на директора на училището за приветствено слово към абитуриентите.
В него госпожа Кюпрюджиева се обърна към випуск 2020 и го нарече много различен, но не само защото няма балове, а защото се оказа граничното поколение, с което влиза в сила Новата епоха. Тя ги нарече първите истински киборги, защото са израснали с Интернет и най-трудното, с което трябва да се борят са клишетата. „Клишето „дипломата дава бъдеще“ вече не работи. Милиони са хората с дипломи – успелите са малко.“ По думите й на зрелостниците ще са нужни въображение, креативност, критично мислене и умение да се работи в екип, които са получили в нашето училище. “Учете се от нашите грешки… за да тръгнете към звездите, необременени от гравитацията на ненаучените уроци, наивността и твърдоглавието.“ – им пожела госпожа Кюпрюджиева.
Награди и пак награди! Получиха ги тези, които участваха в множество конкурси и състезания, а също и бяха положили усилия по време на учебния процес.

Всяка година в нашето училище се провежда традиционният празник на изкуствата „Денят на Нели“ под патронажа на сем. Черкезови. И тази година много ученици се включиха в различните конкурси, но наградите не бяха получени, поради епидемията. Но традициите са хубаво нещо и затова, както всяка година, господин Черкезов поздрави спечелилите и връчи наградите на победителите.
Прозвуча последният звънец за абитуриентите и те трябва да тръгват, но преди това се обърнаха с думи на благодарност към училището и учителите си: „Разделяме се с Вас с тъга, но сме безкрайно горди и щастливи, защото се учихме от Вас.“ И обещаха: „Бъдете сигурни – няма да Ви изложим!“
Найме, от името на випуск 2020 обръщайки се към директора на училището и обяви, че биха искали за идващите след тях да оставят послание, което да стои в специалната витрина на 2-я етаж и да бъде отворено и прочетено след 4 години, заедно с випуск 2024. Абитуриентите дариха сума, с която да бъде подновен един от символите на училището – училищното знаме.
Знамето на училището бе предадено на единадесетокласниците, а под звуците на училищния химн, завършващите се простиха с него и получиха своите дипломи.
Випуск 2020 на СУ „Йордан Йовков“ се прости с училищния живот, изпращайки към небето своите балони.
клуб Журналист и клуб Фотосвят

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0