Търговци в Кирково: С 2/3 паднаха продажбите на нарязан тютюн и алкохол заради COVID-19

Търговци в Кирково: С 2/3 паднаха продажбите на нарязан тютюн и алкохол заради COVID-19

„Гърците не идват заради коронавируса. Оборотите се сринаха. Най-много губят търговците на нарязан тютюн и алкохол. Гърците ма

„Гърците не идват заради коронавируса. Оборотите се сринаха. Най-много губят търговците на нарязан тютюн и алкохол. Гърците масово купуват нарязан тютюн, цигари и алкохол от магазините в Кирково“, разкриват пред 24rodopi.com кирковски търговци.
Както вече писахме, в Кирково търговските обекти отчитат спад в оборотите в последните два-три месеца. Пазаруват основно местните хора.
„2/3 е спадът в продажбите на нарязан тютюн. За разлика от нас, хората в Комотини и селата масово си свиват цигари. Нарязаният тютюн там е почти два пъти и половина по-скъп от този, който се предлага в Кирково. Разстоянието е малко над 30 км, а разликата в цената никак не е за подценяване“, пояснява продавач на тютюневи изделия и алкохол.
Всички в Кирково очакват засилен трафик през границата от 15 юни, когато ще паднат още ограничителни мерки.
На снимката: ГКПП „Маказа“. На изход „България“ няма автомобили. От другата страна е червен бус, който е разтоварил стоката в Комотини и се прибира в Кирково
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0