Тъжни в Ксанти: COVID-19 ни нанесе тежък удар!

Тъжни в Ксанти: COVID-19 ни нанесе тежък удар!

Новите случаи на COVID-19 нанесоха финансов удар на Ксанти, пишат местните медии. Припомняме, че в тази област в Северна Гърция з


Новите случаи на COVID-19 нанесоха финансов удар на Ксанти, пишат местните медии.
Припомняме, че в тази област в Северна Гърция започна масово тестване на жителите й заради увеличения брой на заразените с коронавирус. В зависимост от резултатите е възможно да се наложат ограничителни мерки за влизане и движение в областта, в това число и откъм граничния пункт „Златоград-Термес“. Вече са тествани над 1000 души в Ксанти.
Председателят на Асоциацията на собствениците на хотели в Ксанти Джанис Йеропулос твърди, че след обявяването на масовите тестове за Covid-19, в хотелите на града са отменени резервации, като в някои хотели те са над 50 %. Принуден съм да държа бизнеса си затворен, казва Йеропулос и подчертава, че хотелиерите не са получили очакваната подкрепа от политиците и властите.
15 случаи на COVID-19 били потвърдени в четвъртък, като 4 са в село Ехинос, през което минава пътят ГКПП „Златоград“ – Ксанти.
Над 85 са случаите на коронавирус в Ксанти, обобщават днес медиите в Северна Гърция.
Отложени са много обществени мероприятия, както и съботният мач за Суперкупата между футболистите на Ксанти и Атромитос.
Междувременно гръцките медии съобщават, че днес по сметките на 50 946 души, които са останали без работа, са били преведени по 800 евро помощи от правителството.
Превод: 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0